(On) zin: expositie Jet Altenburg

Expositie Jet Altenburg (www.jetaltenburg.nl)

Opening 3 september 15.00 uur

Duur: 3 september tot en met 10 november

Het spel, de knikkers, 2012

Het spel, de knikkers, 2012, 116x236cm, acryl op doek

Jet Altenburg: “Op de kunstacademie ben ik op zoek gegaan naar de ESSENTIE van kunst en ben voorwerpen van betekenis gaan afbreken om bij de kern uit te komen. Uiteindelijk bleef er slechts materiaal over. Door het proces daarna om te keren leerde ik waardeloos materiaal van een nieuwe betekenis te voorzien. Dit spelen met de betekenis der dingen is mijn beeldend onderzoek geworden.

“Ik maak BEELDCOLLAGES, samengesteld uit beelden die ik op mijn netvlies heb gehad. Ik haal ze uit hun oude omgeving en plaats ze bij elkaar op een doek of papier. Uit onverwachte combinaties ontstaan nieuwe verhalen met hun eigen betekenis.

“Door met een ingreep de betekenis van een bestaand beeld te veranderen, door waardeloos materiaal van een nieuwe betekenis te voorzien, of door associaties op te roepen door beelden te combineren, schep ik mijn eigen waarde. Zinloosheid versus Essentie. Betekenis geven. Dat is waar mijn werk over gaat.”

 

www.jetaltenburg.nl
06-47452262