Mono Repro

Expositie Maarten Verweij

De tweedimensionale werken van Maarten Verweij zijn composities opgebouwd uit structuren, materialen en objecten die gefotografeerd zijn op verschillende plekken in de wereld. Door deze fotografische fragmenten te herschikken en reproduceren wordt een nieuwe beeldende realiteit gecreëerd.
Het verzamelde fotografische materiaal kan gezien worden als zorgvuldig geselecteerde pigmenten waarmee Verweij zijn palet samenstelt. Het zijn vaak de op het eerste gezicht marginale en irrelevante visuele aspecten die hij selecteert om een situatie vast te leggen.
Door een specifiek chemisch proces voor reproductie te combineren met collagetechnieken, speelt toeval een belangrijke rol in het werk. Iedere afdruk vormt de ontknoping van een uitgebreid creatief proces, kan niet opnieuw worden vervaardigd en is daardoor altijd uniek. Een intrigerende verbinding ontstaat tussen de enerzijds statische mono-drukken en de anderzijds dynamische visuele cultuur waar de ‘fotografische pigmenten’ oorspronkelijk werden verzameld.

De expositie van Maarten Verweij is van 7 april t/m 30 juni te bezichtigen, van ma t/m vr – graag op afspraak i.v.m. mogelijk andere activiteiten – in 3.09.
Opening: 7 april, 15:00 uur

Zie: www.maartenverweij.nl